Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Justitie start onderzoek naar stichting van viruswaanzinnige Willem Engel

  •  
26-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
Coronavirus in the Netherlands

© epa09175548 Foreman Willem Engel of anti COVID-19 measures group 'Viruswaarheid' before the start of the preliminary relief proceedings against the Dutch state about coronavirus measures in T

Dat Willem Engel een viruswaanzinnige is mag bekend zijn, de vraag is of hij officieel ook een pandemieprofiteur is. Het Openbaar Ministerie heeft daartoe een onderzoek geopend naar de Stichting Viruswaarheid, voorheen Viruswaanzin, van de corona-ontkenner. De als een soort sekteleider opererende Engel is in opspraak geraakt doordat hij geld van donateurs gebruikte om privé een stuk grond in Spanje aan te kopen. Het gaat om een bedrag van 50.000 euro. Engel zelf verklaarde nadat de transactie bekend werd dat het een lening betrof en er niets is gebeurd dat juridisch niet in de haak is. Justitie wil er nu het fijne van weten, schrijft het AD.
"Volgens de betrokken officier van justitie Otto van der Bijl valt het onderzoek naar Viruswaarheid onder het toezicht op rechtspersonen dat in handen is van het Functioneel Parket. “Zodra wij door betrokkenen of via de publiciteit worden gewezen op een stichting waar mogelijk niet conform de statuten wordt gehandeld, dan doen we daar navraag naar en vragen we bijvoorbeeld de administratie op”, reageert de officier na vragen van de krant."
De rekeningen van Engel en zijn stichting werden door ING bevroren toen de verdachte overboeking ontdekt werd. Engel betaalde de lening terug. De rechter beval ING daarop de rekeningen weer vrij te geven.
Justitie stelt dat het onderzoek een civiele zaak betreft, er is geen sprake van een strafrechtelijke kwestie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.