Laatste update 06:37
20

Justitie vervolgt haatzaaiende Haagse imam wegens groepsbelediging

Nadat in 2017 geschokte gelovigen aangifte hadden gedaan van haatzaaiende taal die een imam in Den Haag uitsloeg, gaat justitie nu over tot vervolging van de polariserende prediker. Omroep West meldt:

De man zei destijds dat mensen die geen moslim zijn, of niet de soennitische stroming aanhangen, varkens zijn. Volgens het OM heeft de imam zich daarmee schuldig gemaakt aan groepsbelediging.
De imam deed zijn uitspraken tijdens een middagdienst in de moskee. Er waren meer mensen dan gebruikelijk in het gebedshuis aanwezig, omdat er een dienst zou worden gehouden voor een overledene. Zo’n tachtig tot honderd mensen hoorden de preek waarin hij de gewraakte uitlatingen deed.

Toen de geestelijke merkte dat zijn opmerkingen onrust veroorzaakten onder de aanwezigen, deed hij er nog een schepje bovenop. De 50-jarige imam wordt aangepakt met het verbod op groepsbelediging, hetzelfde misdrijf waarvoor eerder PVV-leider Geert Wilders werd veroordeeld. De politicus werd daarbij schuldig bevonden maar kreeg van de rechter geen straf opgelegd. Maandag begint de rechtszaak en moet duidelijk worden of de haatzaaiende imam een zelfde ‘straf’ krijgt.

Rechtsextremisten hebben in het verleden vergeefs getracht groepsbelediging uit het wetboek van strafrecht verwijderd te krijgen.

cc-foto: Tim Reckmann

Geef een reactie

Laatste reacties (20)