Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kaag veroordeelt racistische rellen Harskamp, Rutte zwijgt

  •  
25-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
Politie grijpt in bij protest opvanglocatie Afghanen Harskamp

© EDE - Er wordt ingegrepen door de politie tijdens een demonstratie tegen de komst van honderden vluchtelingen uit Afghanistan bij de noodopvanglocatie in legerplaats Harskamp. In de noodopvan

D66-leider Sigrid Kaag heeft de racistische rellen in Harskamp veroordeeld. Op Twitter contrasteert de demissionaire minister van Buitenlandse Zaken de relschoppers met de Nederlanders die de Afghaanse vluchtelingen wel gastvrij ontvangen. “Dat zijn Nederlandse waarden. Respect, medemenselijkheid en tolerantie.”
Mark Rutte heeft de rellen op het moment van schrijven nog niet openlijk veroordeeld. Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling riep de demissionaire minister-president dinsdagavond wel op dat te doen. Ook nodigde ze de VVD-leider uit voor een bezoek aan Harskamp.
Oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen, die dinsdagavond een bezoek bracht aan de plaats omdat zijn tolk in het opvangcentrum zit, beschrijft op Twitter hoe agressief de ‘demonstranten’ zich gedroegen. Ze gooiden onder meer vuurwerk naar zijn auto, waarin zijn zoontje zat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.