Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet dreigt met lagere vergoedingen voor contractloze zorgverleners

  •  
10-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
h.-de-jonge-4804-2
Het kabinet Rutte III wil lagere vergoedingen uitkeren aan zorgverleners die zonder contract werken. Dat schrijft CDA-minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Kamer. Zorg verlenen zonder prijsafspraken moet minder aantrekkelijk worden om het afsluiten van contracten tussen zorgaanbiederste bevorderen. Volgens minister De Jonge is zorg zonder contract duurder. Vooral in de wijkverpleging en de geestelijke gezondheidszorg (ggz) worden steeds minder contracten afgesloten. Nu krijgen artsen, verpleegkundigen en zorginstellingen die zonder prijsafspraken werken nog minimaal driekwart van de gemiddelde rekening vergoed.
Het plan is een afgezwakte versie van een voorstel van toenmalig VVD-minister Edith Schippers uit 2014, die de vergoeding voor ongecontracteerde zorg helemaal wilde schrappen. Dat voorstel sneuvelde in de senaat. Politici zagen het voorstel als een aanval op de ‘vrije artsenkeuze’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.