Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet: 'Gelukszoekers' ruilmiddel bij ontwikkelingshulp

  •  
29-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
Refugees-300.jpg
Kamermeerderheid: landen die teruggestuurde asielzoekers weigeren korten op ontwikkelingshulp...SP spreekt van ‘spierballentaal’...Geen van de landen die dwarsliggen krijgt ontwikkelingshulp
Landen die de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers tegenwerken, moeten worden gekort op ontwikkelingshulp of zo nodig helemaal geen hulp meer krijgen. Dat vindt een Kamermeerderheid, schrijft Trouw woensdag.
Het kabinet wil landen onder druk zetten die de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers tegenwerken. Een aantal landen laat asielzoekers zonder reisdocumenten niet toe. Soms hebben de asielzoekers die papieren zelf zoekgemaakt, maar ook komt het voor dat hun paspoort is afgepakt door mensenhandelaren.
Welke landen dwarsliggen wil het ministerie van Buitenlands Zaken niet zeggen. De PvdA ziet liever dat het kabinet een land sancties oplegt op economisch gebied. Ze is bang dat de plaatselijke bevolking te lijden heeft wanneer op hulp gekort wordt. De SP noemt het voorstel ‘spierballentaal’. Volgens hen zou geen van de landen die dwarsliggen ontwikkelingshulp krijgen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.