33

‘Kabinet heeft ons erin geluisd’

MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel heeft spijt van het sociaal akkoord

Hans Biesheuvel, voorzitter van ondernemersvereniging MKB-Nederland heeft spijt dat hij heeft meegewerkt aan de tot standkoming van het Sociaal Akkoord. Dat zegt hij dinsdag in een interview met het Financieele Dagblad.

Hoewel Biesheuvel nog wel achter de inhoud van het akkoord staat, heeft hij toch het gevoel ‘erin geluisd’ te zijn door het kabinet. Biesheuvel:

Vorige week al meldde het kabinet dat het toch gaat bezuinigen: 6 miljard euro nog wel. Dat is warrig, dat is onsamenhangend beleid en het onbehagen groeit enorm. De kabinetsbrief over de 6 miljard euro ervoer ik als een klap in mijn gezicht.

Volgens Biesheuvel doet het kabinet niets om de economie te stimuleren. Het kabinet is met een allesverslindende fixatie op de 3 procent norm aan het boekhouden, om maar te voldoen aan de eis van Brussel. “Ik ben gewoon akkoordenmoe en als het zo doorgaat werk ik bij een volgend verzoek van het kabinet niet meer mee,” aldus Biesheuvel.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW sluit zich helemaal aan bij de MKB-Nederland-voorman. “Van nog meer lastenverzwaringen voor burgers en het bedrijfsleven raakt de economie alleen maar verder in de put,” aldus een woordvoerder.

Met het Sociaal Akkoord werd 4,3 miljard euro aan bezuinigingen voorlopig in de ijskast gezet. Nu het kabinet toch 6 miljard gaat bezuinigen komen de ondertekenaars van het akkoord van een koude kermis thuis. Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken, meent echter te kunnen voldoen aan de eis van Olli Rehn om 6 miljard te bezuinigen, zonder dat het effect heeft op de afspraken uit het Sociaal Akoord.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)