39

Kabinet hield bedeltoer voor Eerste Kamer

VN: Hoe Teeven op de koffie ging bij 50Plus

Het kabinet heeft een bijkans wanhopige bedeltoer door de provincies gehouden in een poging de schade bij de Eerste Kamer-verkiezingen te beperken.

Vrij Nederland bericht over het wanhoopsoffensief dat op een debat-avond in De Balie naar boven kwam. Aanwezigen deden uit de doeken hoe de coalitie hen de afgelopen weken had benaderd. De smeuïgste anekdote kwam van de immer betrouwbare Jan Nagel van de seniorenpartij 50Plus.

Het meest vermakelijk was Nagels relaas over het bezoek dat hij ontving van Fred Teeven. Op een zondagavond in maart – ‘na Studio Sport’ – kwam de VVD-houwdegen, die Nagel nog kent uit zijn tijd bij Leefbaar Nederland, langs in Hilversum. Het bezoek was door Teeven per telefoon als volgt aangekondigd: ‘Dag Jan, je spreekt met de vooruitgeschoven post van het kabinet-Rutte’. 
Er werd koffie gedronken, er werd gekletst over de politiek en over het Max Euwe Centrum, de schaakclub waarvan zowel Nagel als Teeven voorzitter zijn geweest. Daarna kwam Teeven ter zake: kon de coalitie straks misschien af en toe rekenen op Nagels steun in de Eerste Kamer? Nagel antwoordde dat het kabinet dan wel eerst tegemoet zou moeten komen aan een aantal eisen van 50Plus, waarvan de belangrijkste: 100 euro erbij voor iedere AOW’er. Teeven zei niets toe, maar ‘zijn lichaamstaal maakte duidelijk dat hij er mee zou kunnen leven,’ aldus Nagel.

Lees verder bij Vrij Nederland

cc-foto: Ministerie van Justitie

Geef een reactie

Laatste reacties (39)