14

Kabinet is het eindelijk eens over brief Davids

Van Middelkoop: 'Teksten zijn klaar.' Bos: 'Brief doet recht aan hoe iedereen erover denkt.' 

Het kabinet is het na dagenlang soebatten eindelijk eens over een reactie op het rapport van de commissie-Davids. De brief was dinsdag tegen het middaguur klaar en is nu onderweg naar de Tweede Kamer.

Het voltallige kabinet was dinsdagochtend bijeen om tot een officiële reactie te komen op het Irakrapport van de commissie-Davids. De meeste ministers zeiden bij aankomst op het Binnenhof te verwachten dat er tijdens de ingelaste vergadering overeenstemming kan worden bereikt. (NRC)

“De teksten zijn klaar. Dit is het moment van de politieke afronding”, aldus minister Eimert van Middelkoop (Defensie). “Maar het blijft tot het eind toe ingewikkeld.”

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) zei dat er nog een aantal punten te bespreken is. Dit meldt de Volkskrant.

Update 12:00: Vice-premier Wouter Bos zei na afloop van het overleg met het voltallige kabinet dat het niet makkelijk was om het eens te worden over een standpunt, voor niet voor mensen die het jaren oneens zijn geweest. “Maar het is gelukt en daar ben ik opgelucht over”, zo tekent NOS.nl uit zijn mond op. Tegen de Volkskrant zegt Bos: 

De brief doet recht aan hoe iedereen erover denkt en (…) hoe we in de toekomst verder moeten.

Het kabinet wilde vóór donderdag met een gezamenlijk standpunt komen, want donderdag vertrekt premier Balkenende naar de Olympische Spelen in Vancouver.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)