Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet laat belangrijke Europese post schieten

  •  
12-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dejager_300_01.jpg
Eurogroep speelt cruciale rol in bestrijden eurocrisis ... Nederland niet geïnteresseerd in voorzitterschap
Het kabinet doet geen pogingen om een Nederlander benoemt te krijgen tot voorzitter van de Eurogroep, het gezelschap ministers van Financiën van de eurolanden. De huidige voorzitter, de Luxemburger Juncker, stapt in juni aan het einde van zijn vierde termijn op.
In de groep zijn de afgelopen maanden onder meer de scherpe maatregelen voorbereid om de eurocrisis in Zuid-Europa te bestrijden. Alleen landen met een AAA-status maken kans op het voorzitterschap. Op dit moment hebben Duitsland, Luxemburg, Nederland en Finland die status. De eerste twee landen vallen af. Luxemburg is net aan de beurt geweest en Duitsland heeft al teveel invloed. 
6058713772_a7657013cb
De Volkskrant schrijft:
In een reactie laat minister De Jager van Financiën evenwel weten dat het kabinet geen pogingen zal ondernemen om de topfunctie te verkrijgen. Hij heeft zelf geen interesse in de baan en er wordt ook niet gelobbyd voor een andere Nederlandse kandidaat. ‘Deze functie staat vooralsnog niet op ons netvlies. We hebben nooit in Brussel gezegd dat we haar ambiëren en dat doen we nog steeds niet’, aldus De Jager.
Oud-minister Gerrit Zalm (VVD) zegt geen interesse te hebben in de baan.
cc-foto: Roel Wijnants
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.