Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Kabinet maakt Nederland onveiliger'

  •  
27-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-23137434.jpg
Abvakabo FNV-voorzitter Corrie van Brenk doet boude uitspraken in AD-interview ... 15.000 criminelen vrij door 'obsessieve' bezuinigingen
Vakbondsvoorzitter Corrie van Brenk neemt geen blad voor de mond in het interview wat zaterdag gepubliceerd werd in het Algemeen Dagblad: ‘Het kabinet maakt ons land onveiliger’
In het interview zegt Van Brenk onder meer dat er, door ‘obsessieve’ bezuinigingen, inmiddels 15.000 veroordeelde criminelen op straat lopen, dat de brandweer te laat arriveert en dat er nauwelijks controle meer is op voedselveiligheid.
Volgens de Abvakabo FNV-topvrouw moeten de bezuinigingen op ambtenaren per direct stoppen, moeten er juist banen bij, en wel met een forse loonsverhoging. Van Brenk:
De bezuinigingen hebben geen draagvlak bij Nederlanders en zijn bovendien slecht voor de economie. Vrijwel alle economen zijn het daarover eens, net als organisaties als de OESO.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.