Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet maakt zoveelste U-bocht: horeca om middernacht dicht

  •  
09-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Rutte and De Jonge announce additional corona measures
Update: Tijdens de persconferentie verdedigden Mark Rutte en Hugo de Jonge de eerdere versoepelingen die nu weer gedeeltelijk worden teruggedraaid. “Het vaccineren gaat razendsnel. De keuze voor versoepelen was logisch”, aldus De Jonge.
Ook Rutte ontkende dat het kabinet te hard van stapel was gelopen. Nu is het kabinet toch overvallen door de snelle stijging van het aantal infecties. “De modellen kunnen het beloop nu onvoldoende inschatten”, stelde de demissionaire premier. Volgens hem is er sprake van een verzevenvoudiging van het aantal infecties in vergelijking met een week geleden.
“We hadden een toename van de besmettingen ingecalculeerd, maar dit gaat ongekend snel”, constateerde De Jonge. Hij riep ongevaccineerden op om alsnog de prikken te halen. Het kabinet maakt zich vooral zorgen over de grote steden. “Daar ontstaat een reëel risico dat mensen weer in het ziekenhuis belanden.”
Eerder: Het waren twee fantastische weken. Nu Nederland Europees kampioen nieuwe besmettingen is, geven Mark Rutte en Hugo de Jonge vrijdagavond om 19:00 uur een persconferentie om de versoepelingen gedeeltelijk terug te draaien.
RTL Nieuws meldt dat de demissionaire bewindslieden gaan aankondigen dat de horeca om middernacht dicht moeten. Daarnaast komen er strenge regels voor meerdaagse evenementen. Bij evenementen buiten mogen maximaal duizend mensen zijn, binnen vijfhonderd.
" Ook wil het kabinet dat er een einde komt aan het testen voor toegang in de horeca, discotheken en bij festivals. Alleen bij zogenoemde ‘geplaceerde evenementen’, waarbij mensen dus op hun plek zitten, zou testen voor toegang nog mogen."
Zo wil het kabinet voorkomen dat Nederland weer rood kleurt op de kaart en Nederlanders niet meer welkom zijn in het buitenland.
Demissionair minister Ferd Grapperhaus verklaarde vrijdag voor de ministerraad dat burgemeesters zich zorgen beginnen te maken over de drukte bij de huisartsen en over long covid, de langdurige gevolgen van een covid-besmetting die al meer dan een jaar bekend zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.