76

Kabinet passeert Senaat en houdt vast aan btw-verhoging

UPDATE: CDA senator vraagt uitstel van btw-verhoging

De senaat heeft aangekondigd dat het kabinet de btw-motie van de Eerste Kamer niet zal uitvoeren. VVD, PVV en het CDA houden van aan de btw-verhoging binnen de kunstsector.

Als toegift zal het kabinet de ontwikkelingen in de kunstwereld nauwgezet volgen. Als achteraf blijkt dat de invoering van de btw-verhoging op toegangskaartjes de sector ‘onevenredig schade toebrengt’, zal het kabinet dit betrekken bij een nieuwe visie op het belastingstelsel.

De btw-verhoging is nu nagenoeg definitief. Hij kan alleen nog worden tegen gegaan als de Eerste Kamer het hele belastingplan verwerpt, maar die kans wordt niet groot geacht.

Update 20.30
Senatoren van het CDA roepen het kabinet op om de btw-verhoging pas in het nieuwe theaterseizoen dat op 1 september begint, te laten ingaan. Eerste Kamerlid Peter Essers vindt dat een ‘redelijke overgangstermijn’ ontbreekt. Hij vreest dat theaters, concertzalen en toneelgezelschappen failliet kunnen gaan als ineens halverwege het seizoen tot een drastische lastenverhoging wordt besloten.
De Pers: CDA Senaat wil uitstel btw-plan
De Pers: Kabinet voert btw-motie niet uit

cc-foto: Allison

Geef een reactie

Laatste reacties (76)