161

‘Kabinet snijdt niet 6 maar 8 miljard extra’

Financieele Dagblad: extra bezuinigingen bovenop eis Olli Rehn om geld vrij te maken voor investeringen

Het kabinet zou volgend jaar ruim 6 miljard euro extra aan bezuinigingen doorvoeren, om aan de begrotingseis van eurocommissaris Olli Rehn te kunnen voldoen. Dat blijkt inmiddels achterhaald. Het plan nu is om 8 miljard euro extra te snijden in de overheidsuitgaven, om zodoende geld vrij te maken dat weer geïnvesteerd kan worden in de noodlijdende economie. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van Haagse bronnen.

Update 14 augustus:
In tegenstelling tot eerdere berichten houdt het kabinet toch vast aan het bedrag van 6 miljard extra bezuinigingen, dat zegt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

Eerder:
Officieel is de politiek nog met zomerreces, maar vanaf deze week komen het kabinet en de top van de coalitie bij elkaar om te overleggen over de exacte invulling van de extra bezuinigingen en investeringen voor 2014. Het Centraal Planbureau (CPB) komt woensdag met nieuwe cijfers over de economische prognose voor 2014, maar hierin zijn de effecten van de door Brussel gewenste 6 miljard euro aan extra bezuinigingen, nog niet verwerkt. Die berekeningen worden pas op Prinsjesdag openbaar gemaakt.

Het Financieele Dagblad zet nogmaals op rij welke bezuinigingen we kunnen verwachten, vastgesteld in onder meer het maartpakket, dat het kabinet afsprak met fractievoormannen Halbe Zijlstra (VVD) en Diederik Samsom (PvdA).

FD: Kabinet maakt geld vrij voor investeringen door miljarden euro’s extra te bezuinigen

Geef een reactie

Laatste reacties (161)