Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet steunt opvang extra bootvluchtelingen

  •  
22-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bootvluchtelingen300.jpg
Nederland vangt 500 extra vluchtelingen op ... EU vraagt alle lidstaten in totaal 5000 bootvluchtelingen op te vangen ... 
Nederland steunt de opname van extra bootvluchtelingen die aankomen in Zuid-Europa. Dat zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff woensdag in de Tweede Kamer. Donderdag vindt er extra overleg tussen Europese regeringsleiders plaats over het vluchtelingenprobleem.
Staatssecretaris Dijkhoff:
We staan positief tegenover het voorstel van de EU om te overwegen om in noodgevallen vluchtelingen te hervestigen. De eerste stap is wel dat alle lidstaten meedoen. Onze inzet is de bestaande disbalans te herstellen. Dus andere lidstaten die onderaan de lijst bungelen en niemand of bijna niemand opnemen, moeten ook meedoen.
D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold vindt het genoeg geweest en wil dat Nederland en Europa per direct overgaan tot actie. Hij wil dat alle 28 EU-landen drie keer zo veel geld en materieel inzetten als nu.
Te lang hebben we gedaan of Lampedusa een Italiaans probleem was. We moeten kijken naar de omvang van het probleem.
Foto: still uit reportage Nieuwsuur

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.