94

Kabinet stuurt Jezus en Mohammed uit de klas

Geen subsidie meer voor godsdienstonderwijs openbare basisscholen ... Helft subsidiebudget, 200 miljoen, wordt geschrapt

Openbare basisscholen krijgen geen subsidie meer voor godsdienst- en humanistisch vormingsonderwijs, dat schrijft RTL Nieuws donderdagochtend. Ook studentenorganisaties en scholierenorganisaties worden geraakt door de nieuwe maatregel. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, stuurt vandaag een lijst van getroffen organisaties naar de Tweede Kamer.

De bezuiniging op godsdienstonderwijs laat een mentaliteitsverandering zien op dat gebied. In 2007 werd er nog 10 miljoen vrij gemaakt voor extra godsdienstlessen en leraren. In totaal zal er zo’n 200 miljoen aan onderwijssubsidies worden geschrapt. De helft van het totaal beschikbare budget. Het bespaarde bedrag zou moeten terugvloeien in het onderwijs.

Belangengroepen zoals scholieren actie-comitée LAKS, studentenvakbond LsvB en het Interstedelijk Studenten Overleg raken 10 procent van hun subsidies kwijt. Hetzelfde geldt voor de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen. Het Montesquieu Instituut, dat de parlementaire geschiedenis van Europa onderzoekt, raakt zelfs al haar publieke inkomsten kwijt.

RTL Nieuws: ‘Kabinet snijdt in godsdienstonderwijs

Geef een reactie

Laatste reacties (94)