82

Kabinet treft ouders met kind in opvang hardst

Een gezin met twee kinderen in de kinderopvang gaat er per maand tachtig euro op achteruit

Uit de koopkrachtberekeningen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NiBud) komt naar voren dat gezinnen met kinderen in de opvang het meest achteruit gaan door de bezuinigingen van het kabinet. Trouw meldt dat een gezin met twee kinderen per maand tachtig euro minder te besteden heeft.

Uit het onderzoek blijkt dat vrijwel alle groepen dit jaar minder te besteden hebben.  Het NiBud heeft berekend dat alleenstaanden in de bijstand er vier euro per maand op achteruit gaan. Voor een gepensioneerd echtpaar ligt het bedrag hoger, namelijk op veertien euro. Echtparen met een dubbel inkomen zonder kinderen gaan er vijftien euro op achteruit.

Het meest wordt het gezin met kinderen in de opvang getroffen. Een gezin met twee kinderen in de kinderopvang gaat er maandelijks tachtig euro op achteruit omdat het kabinet heeft besloten de kinderopvangtoeslag te laten vervallen.

Het NiBud is uitgegaan van de standaardgroep waarbij het modelgezin bestaat uit twee werkende ouders, die hun kinderen drie dagen per week naar de kinderopvang sturen.

NiBud: 2011 weer een krap jaar

Trouw: Gezin met kinderen in opvang moet

cc-foto: FaceMePls

Geef een reactie

Laatste reacties (82)