Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet trekt geld uit voor centra om huiselijk geweld tegen te gaan

  •  
21-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4135410159_77cef90512_z
In de regio’s Rotterdam, Midden-Brabant en Kennemerland komen expertisecentra om huiselijk geweld beter aan te kunnen pakken. Forensisch artsen, maatschappelijk werkers en gespecialiseerde medewerkers van de politie moeten samen kennis gaan delen op één plek om zo tot betere resultaten te komen. Acuut geweld moet sneller stoppen, daders moeten sneller en beter worden aangepakt.
In het AD zegt verantwoordelijk minister Hugo de Jonge vandaag: “Om huiselijk geweld en kindermishandeling eerder te stoppen, de veiligheid van slachtoffers te vergroten en te zorgen voor een goede aanpak van daders, moeten justitie en zorg met elkaar samenwerken. Het is dan makkelijk als je slachtoffers een veilige plek biedt waar ze maar één keer hun verhaal hoeven te vertellen.”
Per jaar worden bijna een half miljoen mensen slachtoffer van van huiselijk geweld, waaronder 119.000 kinderen en 170.000 ouderen. Het kabinet maakt 3 miljoen euro vrij voor de centra.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.