Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet verzekert: Geen extra verhoging eigen risico

  •  
29-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Schippers_300.jpg
Definitief slotakkoord over bezuinigingen zorg komt nabij
Het kabinet zal het eigen risico dat al opgehoogd wordt met 40 euro niet nog verder verhogen. Dat hebben de coalitiepartijen gisteravond afgesproken over de bezuinigingen in de zorg. Ook wordt geen extra bijdrage gevraagd als mensen een bezoek brengen aan de huisarts.
Donderdagavond hebben de coalitiepartijen CDA, VVD en gedoogpartner PVV onderhandeld hoe zijn de grote financiële tegenvallers in de zorgsector zullen opvangen. In eerste instantie was afgesproken dat het eigen risico nog verder zou stijgen van 170 euro naar 210 euro.
Het kabinet moet flink bezuinigingen omdat er twee miljard euro te veel is uitgegeven. Donderdagavond zijn de coalitiepartners er al uitgekomen waar ze gaan bezuinigingen, maar wilden daarover nog niets kwijt. Vanmiddag volgt een definitief slotakkoord over de zorg.
Minister Schippers verzekerde gisteren dat het kabinet niet gaan bezuinigen ten kosten van personeel in de zorg. “Laat ik heel helder zijn. Komen die 12.000 extra mensen er? Ja. We hebben dat afgesproken in het regeerakkoord en dat gaan we dus gewoon doen.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.