Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet zet in op grondige opsporing naar spijbelaar

  •  
18-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
streetboys_300.jpg
Privé gegevens van jongeren onder de 23 jaar worden openbaar voor hulpverlener
Jongeren die niet meer naar school gaan en ook niet verder komen via een studie of werk moeten opgespoord worden vindt het kabinet. De ministerraad heeft vrijdag daarom ingestemd om gegevens van gemeenten en het UWV de koppelen om werkloze en niet studerende jongeren tot 23 jaar sneller op te sporen en ze op weg te helpen.
Rijksoverheid meldt dat het afgelopen jaar in vier regio’s succesvol is geëxperimenteerd met het uitwisselen van de gegevens. Nu het besluit genomen is, kunnen hulpverleners in 39 regio’s zich bedienen van de extra informatie.
De groep die moeilijk te vinden is voor hulpverleners bestaat uit jongeren gestopt zijn met school en die geen werk of studie kunnen vinden. Recht op een uitkering hebben ze ook niet waardoor ze in de praktijk onvindbaar zijn geworden voor hulpverleners. De gegevens uit de WIJ (Wet investeren in jongeren) en WWB (Wet werk en bijstand) moet het hulpverleners in het vervolg makkelijker maken om de jongeren te helpen. Trouw: Kabinet wil spijbelaar sneller opsporen cc-foto: Margot Wolfs

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.