Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet zoekt doekje voor het bloeden

  •  
24-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Koopkrachtverlies voor de laagste inkomens is toch groter dan 'wenselijk'... Kabinet zoekt naar 'verzachting'
Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelde dit voorjaar dat de koopkracht in 2012 gemiddeld zal dalen met 0,75 procent. Voor de laagste inkomens, gezinnen met kinderen en AOW’ers komt dit percentage boven de één procent uit. Het kabinet acht dit toch minder wenselijk en gaat nu opzoek naar een oplossing.
De Volkskrant schrijft:
Het kabinet hoopt vrijdag de besprekingen over de begroting voor volgend jaar af te ronden. Ingewijden verwachten dat er dan ook overeenstemming is over de koopkrachtreparatie. Hoe dat gebeurt en hoeveel geld ervoor nodig is, is nog onduidelijk.
Het kabinet heeft momenteel ook nog eens te maken met een tegenvaller van 250 miljoen euro op de begroting van Sociale Zaken. Dit als gevolg van gestegen werkeloosheidsuitgaven. Minister Henk Kamp denkt dit bedrag op zijn eigen begroting te kunnen compenseren.
Verder zullen de economische ontwikkelingen zeer zeker een effect hebben op de rijksbegroting, verwacht minister Jan Kees de Jager (Financiën). Extra bezuinigingen zijn echter niet aan de orde.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.