97

Kabinetsaanpak scheefwonen niet haalbaar

Update: Minister Donner denkt dat de plannen wél haalbaar zijn ... Huurwet moet eerst aangepast worden

Het plan van het kabinet om huurders van sociale huurwoningen met een te hoog inkomen, zogenoemde scheefwoners, dit jaar nog aan te pakken, is tijdelijk van de baan. Het kabinet wilde scheefwonen dit jaar nog bestraffen, maar moet noodgedwongen de plannen vooruit schuiven. Reden hiervoor: de Huurwet kan niet op tijd aangepast worden.

Het kabinet wil de huren van scheefwoners, naast de inflatie, jaarlijks ook nog met vijf procent verhogen. Een hogere huur zou scheefwoners uit de sociale huurwoningen moeten drijven, waardoor deze woningen weer vrij komen voor mensen met een lager inkomen.

Het kabinet wilde de eerste verhoging op 1 juli laten ingaan maar moet nu pas op de plaats maken. Allereerst moet de Huurwet worden aangepast en dat zal niet lukken voor die datum.

Update 14.40

Minister Piet Hein Donner zegt in een reactie op de berichtgeving over de onhaalbaarheid van de kabinetplannen alles op alles te zetten om de hogere huur nog deze zomer mogelijk te maken. Hoewel het ministerie van Binnenlandse Zaken maandochtend nog heeft erkend dat de kabinetsplannen niet realiseerbaar zijn voor juli 2012, benadrukt een woordvoerster van Donner dat de minister een hogere huur voor scheefwoners toch per 1 juli 2011 wil invoeren.

NOS: Aanpak scheefwonen jaar uitgesteld

cc-foto: corporatieNL

Geef een reactie

Laatste reacties (97)