29

Kadaffi: EU moet Libië ‘beschermgeld’ geven voor stop migranten

De Libische leider wil per jaar minstens 5 miljard van de Europese Unie. Met dat geld zal Libië Afrikanen die illegaal naar Europa willen, tegenhouden

Vanuit Roma waarschuwt de Libische leider Muammar Kadaffi de EU voor miljoenen illegale migranten uit Afrika. Hij vindt dat de EU hem minimaal 5 miljard per jaar moet geven om Libië te helpen met het tegenhouden van de illegale migranten. Libië is een poort voor veel Afrikaners die illegaal Europa proberen binnen te komen.

Als Europa niet samenwerkt met Libië zal het Europese continent een ‘tweede Afrika’ worden, meent Kadaffi. Volgens hem zijn de Europese landen vanwege hun christelijke achtergrond niet bestand tegen arme en onkundige Afrikanen. Kadaffi vindt dat het volledig in eigen belang van de EU is om hem financieel te steunen schrijft de Volkskrant.

We weten niet wat er zal gebeuren, wat de reactie zal zijn van de blanke en christelijke Europeanen als ze te maken krijgen met de instroom van de arme en onkundige Afrikanen. We weten niet of Europa een ontwikkeld en verenigd continent blijft of dat het vernietigd zal worden, zoals eerder is gebeurd met de invasie van de Barbaren.

Italië stuurt inmiddels honderden illegale migranten uit Afrika ongevraagd terug. De Europese Commissie wilde Kadaffi dinsdag nog geen antwoord geven. De Libische leider is momenteel op bezoek in Rome om zijn tweejarige vriendschap met Italië te vieren. Eerder deze week zei hij dat de islam het nieuwe geloof van alle Europeanen moet worden.   

Volkskrant: Kadaffi eist miljarden van EU

Geef een reactie

Laatste reacties (29)