Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kajsa Ollongren heeft corona, verkenning direct gestaakt

  •  
25-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Formatiegesprekken geannuleerd na positieve coronatest Ollongren

© EN HAAG - Kajsa Ollongren (D66) verlaat de Stadhouderskamer na een positieve uitslag van een coronatest. De verkenners hebben gesproken met alle zeventien beoogde fractievoorzitters over moge

Demissionair minister Kajsa Ollongren heeft corona. Ze is daarnaast verkenner voor het nieuwe kabinet en was met mede-verkenner Annemarie Jorritsma bezig met de gesprekken daarvoor. Die zijn nu afgezegd, het is nog niet bekend wanneer die weer worden hervat.
Begin deze week maakte demissionair staatsecretaris Mona Keijzer al bekend dat ze besmet is geraakt met het coronavirus. Wanneer ze het virus heeft opgelopen is onduidelijk. Afgelopen vrijdag was ze wel gewoon aanwezig bij de ministerraad.
Donderdag zouden Jorritsma en Ollongren gesprekken voeren met Sigrid Kaag (D66) en Mark Rutte (VVD). Die laatste was al aanwezig. Een kwartier voor het gesprek zou beginnen, verliet Ollongren het Binnenhof. Dat Ollongron in afwachting van de uitslag van haar coronatest gewoon naar haar werk ging, is overigens in strijd met de door dit demissionaire kabinet opgestelde coronaregels. Ook voor Mark Rutte geldt dat hij gewoon aanwezig was voor het gesprek met Ollongren en Jorritsma, terwijl ook hij nog in afwachting was van zijn testuitslag.
De testuitslag van Rutte is overigens negatief , zo bleek later op de ochtend. Datzelfde geldt voor de demissionaire ministers Van Engelshoven, Slob, Bijleveld, Grapperhaus, Knops, Hoekstra, Kaag en Schouten.
ExT7OjmW8AIgKUz
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.