41

Kamala Harris haakt af in presidentsrace vanwege geldgebrek

Kamala Harris heeft de handdoek in de ring gegooid. De Californische senator maakte dinsdag bekend dat ze uit de presidentsrace stapt. Volgens Politico had Harris’ campagne te lijden onder interne onrust en geldgebrek. Hoewel Harris aanvankelijk hoge ogen leek te gooien, scoorde ze de afgelopen maanden slecht in de peilingen. In een bericht aan haar aanhangers schrijft Harris nu:

Ik heb de balans opgemaakt en de zaak van alle kanten bekeken. In de afgelopen dagen ben ik tot een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven gekomen. Het ontbreekt mijn presidentscampagne simpelweg aan de financiële middelen die we nodig hebben om door te gaan.

Ondanks het afhaken van Harris is het Democratische kandidatenveld nog altijd overvol. Vorige week meldde de voormalige burgemeester van New York, Michael Bloomberg, zich nog. De 77-jarige miljardair beloofde eerder al 150 miljoen dollar van zijn eigen geld apart te zetten om Donald Trump te verslaan.

De kandidaten die het nu het beste doen in de peilingen zijn Joe Biden, Bernie Sanders, Elizabeth Warren en Pete Buttigieg. Vanaf begin februari beginnen de voorverkiezingen, te beginnen met de caucuses in Iowa (3 februari) en de primaries in New Hampshire (11 februari).

Geef een reactie

Laatste reacties (41)