7

Kamer dreigt gokbeleid Teeven te dwarsbomen

Meerderheid vindt dat staatssecretaris Teeven te weinig doet om gokverslaving te voorkomen

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Teeven plannen maakt om gokverslaving tegen te gaan. Doet hij dit niet dan dreigen de partijen de liberalisering van de gokmarkt te dwarsbomen. Dat meldt NOS.


Regeringspartij CDA is om: Teeven doet te weinig om gokverslaving te voorkomen.  De PvdA, SP, GroenLinks en de ChristenUnie hebben reeds hun zorgen geuit over de plannen van de staatssecretaris.

Teeven (VVD) wil het gokken via internet legaliseren en wil naast Holland Casino meer aanbieders op de markt. Het is de bedoeling dat een nieuwe organisatie, de Kansspelautoriteit, voortaan toezicht gaat houden op de markt.

De Tweede Kamer vindt dat die organisatie te weinig mogelijkheden krijgt om uitwassen tegen te gaan. Woensdag praat de Kamer met Teeven over zijn kansspelbeleid.

Update 15.45

Staatssecretaris Fred Teeven heeft tijdens het debat aangekondigd illegale online gokbedrijven, die illegaal bezig zijn, zo mogelijk aan te pakken. Dat meldt NRC Handelsblad.

Robin Linschoten, van de branchevereniging Stichting Online Gaming Nederland (Stiog), stelt dat online gokbedrijven in de toekomst zullen doorgaan met hun activiteiten, ook wanneer ze geen vergunning toegekend krijgen.

Teeven: “Het is onacceptabel in een rechtsstaat dat mensen zeggen: we zijn illegaal, we blijven illegaal en we gaan er gewoon mee door.”

NOS: Kamer: meer doen tegen gokverslaving

Verslaafd aan Joop?: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

cc-foto: Zdenko Zivkovic

Geef een reactie

Laatste reacties (7)