Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer geeft banken tweede kans

  •  
07-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
money300_04.jpg
Pas in augustus moet rapport aantonen of banken zich houden aan gedragscode
Na overleg tussen de Kamer en minister van Financiën Jan Kees de Jager heeft de Kamer besloten de Nederlandse banken nog even de tijd te geven om aan te tonen dat ze zich aan, de door hun opgestelde, gedragscode houden. In augustus moet een rapportage kenbaar maken of de ‘code banken’ wordt nageleefd.
De VVD, het CDA en de PvdA willen niet meteen de hoge bonussen in het bankwezen aan pakken, maar de rapportage afwachten. Als blijkt dat er geen sprake is van zelfregulering ‘is wetgeving aan de orde’.
VVD-Kamerlid Matthijs Huizing zegt maandag in De Telegraaf nog dat zelfregulering te vrijblijvend werkt. Hij pleit ervoor dat de Nederlandsche Bank voortaan de bankvergunning in moet kunnen trekken als bankiers een te hoog salaris dreigen te ontvangen. Toch is besloten hier nu niet op in te gaan en het rapport in augustus af te wachten.
Maandag vond overleg plaats tussen de Kamer en minister Jan Kees de Jager over de aanbevelingen van commissie-de Wit. De commissie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaken van de krediet-crisis. Eén van de aanbevelingen was dat er meer toezicht moet komen op de financiële sector. Deze lijkt nu weer uitgesteld.
cc-foto: Will Spaetzel

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.