Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer geeft zichzelf geen grotere rol na komende verkiezingen

  •  
07-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tulpen_300.jpg
D66 en GroenLinks wilden transparantie van het proces van kabinetsformatie vergroten. CDA, VVD en nu ook PVV, zien hier niks in
De Tweede Kamer zal na de komende verkiezingen niet debatteren over de uitslag en zal niet zelf een informateur aan wijzen. CDA, VVD en PVV blokkeren een voorstel van GroenLinks en D66 daarover.
De twee partijen hadden voorgesteld dat de nieuw gekozen Tweede Kamer na verkiezingen zo snel mogelijk zou debatteren over de uitkomst. Dit debat zou richting moeten geven aan de kabinetsformatie en de keuze voor een informateur. De rol van de koningin zou beperkt blijven tot het formeel bekrachtigen van zo’n voordracht. Dit schrijft De Volkskrant woensdag.
Bedoeling van de indieners Boris van der Ham (D66) en Ineke van Gent (GroenLinks) was om de rol van de Kamer en de transparantie van het proces te vergroten. VVD en CDA hadden al bedenkingen geuit hiertegen. De PVV heeft zich bij hen gevoegd.
Lees hier meer Foto: Koningin Beatrix met Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.