Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer: JSF is toch controversieel

  •  
08-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
JSF-glossy-300px.jpg
PvdA fel tegen, SP verandert van standpunt
De Tweede Kamer zal toch niet meer praten over de Joint Strike Fighter (JSF) totdat een nieuw kabinet is aangetreden. Een ruime meerderheid van CDA, SP, VVD, ChristenUnie en de SGP besloot maandag dat de kwestie ‘controversieel’ moet worden verklaard.
De Kamer was daar vorige week in een interne vergadering nog sterk verdeeld over. De SP ging mee in het verzoek van de PvdA om het onderwerp wel te blijven behandelen. Maar volgens SP-parlementariër Krista van Velzen, die toen zelf niet aanwezig was, was dat een vergissing en wil zij de kwestie wel degelijk op de lange baan schuiven.
Vooral de PvdA, tegenstander van het toestel, dringt erop aan de JSF wel verder te behandelen, zo meldt De Pers maandag. Voorstanders van de JSF zoals CDA en VVD vinden dat het kabinet en de Kamer voorlopig geen besluiten meer nemen over het toestel. Verantwoordelijk CDA-staatssecretaris Jack de Vries had dit eerder ook al gezegd. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.