Laatste update 11:02
50

Kamer wil naming and shaming discriminerende uitzendbureaus

Maandag onthulde Radar dat veel uitzendbureaus bereid zijn om te discrimineren op afkomst wanneer een opdrachtgever daar om vraagt. Dat uitzendbureaus discrimineren was al langer bekend, maar de problemen in de sector houden aan. Daarom wil de Tweede Kamer nu dat de namen van de uitzendbureaus bekend worden gemaakt. Naming and shaming – het publiekelijk aan de kaak stellen van deze ongewenste en ongrondwettelijke praktijk, moet een einde maken aan de discriminatie.

De maat is echt vol. Vijf jaar beloofden al die uitzendbureaus beterschap, daar is niets van terechtgekomen, aldus D66-Kamerlid Van Weyenberg.

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk sluit zich bij Van Weyenberg aan. Van Dijk wil bovendien dat er flinke boetes worden uitgedeeld aan de discriminerende uitzendbureaus. Ook het CDA vindt dat hardop gezegd mag worden welke uitzendbureaus discrimineren.

Denk-Kamerlid Farid Azarkan gelooft niet dat de Kamer echt maatregelen zal nemen.

De belangen van de uitzendbureaus zijn stomweg te groot. Die belangen worden op allerlei plekken in de samenleving door zeer krachtige lobbyisten vertegenwoordigd.

NOS: Kamer wil ‘naming and shaming’ discriminerende uitzendbureaus

Geef een reactie

Laatste reacties (50)