Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer praat weer over vader Máxima

  •  
09-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Maxima_JorgeZorreguita300.jpg

Onduidelijkheid over standpunt PvdA

De Tweede Kamer debatteert dinsdag over de vraag of de vader van prinses Máxima aanwezig mag zijn bij de kroning van prins Willem-Alexander tot koning. Dat meldt het AD. De SP vreest dat Jorge Zorreguieta toch aanwezig mag zijn, omdat PvdA-leider Samsom onlangs zei er geen moeite mee te hebben. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer heeft zich in het verleden wel tegen de aanwezigheid van Zorreguieta uitgesproken.
SP-Kamerlid Ronald van Raak wil duidelijkheid van de PvdA, zo schrijft het AD (betaalde toegang): 
De heer Zorreguieta is een hoge vertegenwoordiger geweest van een zeer gewelddadig regime. We hebben daarom afgesproken dat hij niet op officiële gelegenheden zal verschijnen. Dat moet niet nu opeens veranderen”
Zorreguieta was minister in het de Argentijnse militaire regime van dictator Videla. PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt kon maandag nog niet zeggen hoe hij de vragen van Van Raak zal beantwoorden. “Wat mij betreft blijven we bij het standpunt dat de vader niet welkom is, maar we hebben net een nieuwe Kamerfractie. Ik wil het daarom morgenochtend eerst eens goed bespreken.”
Van Raak: “Dan horen we dus morgen wie er de baas is bij de PvdA: Samsom of zijn fractie. Ik ben benieuwd.”
AD (betaalde toegang): Vader Máxima is weer het onderwerp van debat

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.