Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer: Privéritjes doe je maar uit eigen zak

  •  
01-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
ANP-dienstautos_300.jpg
Onfatsoen bij provinciebestuurders. Sommigen maken buitensporig gebruik van hun dienstauto
Een Kamermeerderheid vindt dat het afgelopen moet zijn met de privéritten van het provinciebestuurder. PvdA, PVV, SP, CDA en D66 vinden dat de belastingbetaler niet langer mag opdraaien voor de kosten die de bestuurders met hun dienstauto maken. Als gedeputeerden en commissarissen van de koningin zich niet terughoudend kunnen opstellen qua privégebruik moet de wet aangepast worden, vinden de fracties.
In het Ad zegt D66-Kamerlid Gerard Schouw: 
Als ze zich echt niet willen gedragen, moeten we maar met extra regels komen, al ben ik daar eigenlijk geen voorstander van. Het gaat om fatsoen.
Uit eerder onderzoek bleek van het AD blijkt dat diverse dienstauto’s van de provincies gebruikt worden voor privéritten. De bestuurders gebruikten ze ook voor bijbanen. Ook gereden boetes werden door de provincie betaald. Bijna geen van de provincies scherpten de egels aan, alleen Utrecht. AD: Geen privérit in dienstauto
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.