Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer: Tandartsen moeten niet zelf hun prijs bepalen

  •  
26-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Flickr_tandarts_Houtje_300.jpg
Het moet afgelopen zijn met tandartsen die zelf hun prijzen bepalen. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer, meldt RTL Nieuws. De proef met vrije tandartstarieven moet per direct stop worden gezet. De PvdA, SP en GroenLinks keerden zich al eerder tegen het experiment, dat sinds begin dit jaar loopt. Nu sluit de PVV zich daarbij aan. De Nederlandse Zorgautoriteit rekende uit dat de prijzen sindsdien met gemiddeld bijna tien procent stegen.
Ook de patiëntenkoepel NPCF en de Consumentenbond eisen stopzetting van de proef, zo meldt RTL Nieuws:
Het is nog onduidelijk wanneer het experiment daadwerkelijk stopgezet wordt. Volgende week moet er formeel over worden gestemd. Daarnaast moeten er nieuwe tandartstarieven worden vastgesteld door de NZa en dat kost tijd. Waarschuwing minister Schippers
Demissionair Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft de tandartsen gewaarschuwd dat ze hun prijzen voor het einde van het jaar moeten verlagen. Als dat niet gebeurt, wil ze het experiment, dat 3 jaar zou duren, beëindigen.
De bedoeling van de proef was om patiënten meer keuze geven en de kwaliteit van de behandelingen vergroten…
Foto-cc: Houtje
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.