Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer tegen schaliegaswinning

  •  
09-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schaliegas300_01.jpg
'Proefboringen nog steeds niet uitgesloten'
Op dinsdag heeft een meerderheid van de Tweede Kamer ingestemd met de motie van PvdA-leider Samsom en GroenLinks-fractieleider Van Ojik om schaliegaswinning voorlopig tegen te gaan. Ook de SP, PVV, ChristenUnie, SGP, Partij voor de Dieren en D66 stemden voor de motie. VVD-minister Henk Kamp zei eerder al dat hij wel de motie uit de voeten kon, maar sluit proefboringen nog steeds niet uit.
In de motie wordt het kabinet gevraagd het tijdelijk verbod op schaliegaswinning te verlengen. Volgens Samsom en Van Ojik vallen ook proefboringen daaronder. Dat tijdelijk verbod is echter formeel nooit afgekondigd door het kabinet. Samsom zegt dat het er feitelijk wel is en dat proefboringen daar dan ook onder vallen.
Premier Rutte zei in het Kamerdebat vorige week dat hij niet goed begrijpt wat Samsom en Van Ojik met het woord moratorium (tijdelijk verbod) bedoelen en Minister Kamp sluit nu, na het aannemen van de motie, proefboringen nog steeds niet uit.
Cc-foto: Metro Centric

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.