Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer uit 'treurnis' om wegblijven Rutte bij onderwijsdebat

  •  
17-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Rutte_donker300.jpg
Premier laat debat over aan minister Van Bijsterveld. Die houdt vol dat er geen ruimte is om bezuinigingen op onderwijs te schrappen
Premier Mark Rutte (VVD)heeft donderdag geweigerd om naar de Tweede Kamer te komen voor het debat over de bezuiniging op het passend onderwijs. Dat meldt de Volkskrant. Een hernieuwd verzoek van de voltallige oppositie bleef donderdagavond onbeantwoord. Fractievoorzitter van de ChristenUnie André Rouvoet sprak vervolgens, ook namens de andere 73 Kamerleden, ‘treurnis’ hierover uit.
De Volkskrant meldt:
De premier heeft laten weten dat hij niet naar de Kamer komt, omdat hij vindt dat de minister het kabinet vertegenwoordigt”, zei Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA). Het debat ging van start zonder de premier, maar met minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA). Aanvrager van het debat André Rouvoet (ChristenUnie) noemt het wegblijven van de premier een “schoffering van de Kamer”. Dat Rutte “wegloopt” voor het debat schaadt de goede omgang met de oppositie, aldus Rouvoet.
Van Bijsterveld bleef er in het debat bij dat er geen ruimte is op bezuinigingen in het onderwijs te schrappen. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.