89

Kamer wil af van “streng” bonusplafond voor bankiers

Regels rondom bonussen bij banken worden in de toekomst mogelijk versoepeld. Een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt er wat voor te voelen om het bonusplafond zoals het nu geregeld is los te laten. Op dit moment geldt een maximum van 20 procent van het vaste salaris, in andere landen is kunnen de bonussen oplopen tot wel 200 procent.

Het ‘motorblok’ van VVD, CDA en D66 wil met een nieuw kabinet de Nederlandse regels aanpassen in de hoop dat Amsterdam een aantrekkelijke haven wordt voor banken die Londen door de brexit willen verlaten.

De PvdA wil graag dat het bonussenbeleid gehandhaafd wordt om perverse prikkels te voorkomen. Samen met de SP en de ChristenUnie ontwierp de PvdA een motie om dat beleid te handhaven, maar de motie kon niet op een meerderheid rekenen. Dinsdag werd de motie ingediend. Saillant is dat ChristenUnie-Kamerlid Voordewind vlak voor de stemming zijn naam toch onder de motie vandaan haalde. Samen met VVD, CDA, D66, ChristenUnie, SGP en FvD stemde ChristenUnie dinsdag tegen de motie. Het was de tweede draai van 180 graden door de ChristenUnie, op één dag. 

Geef een reactie

Laatste reacties (89)