16

&… Kamer wil beëdiging ministers voor camera, Koningin niet

Anouk: Tros wil mij niet voor Songfestival ... Niet minder downloads na blokkade Pirate Bay ... Kapitein Costa Concordia 'afgeleid door telefoontje ... Paus sleept blad voor rechter om foto's ... Hond voedt chimpanseetje op ... Pretparken België willen beter weerbericht

En meer nieuws van vandaag

Of de koningin en premier Rutte het nu leuk vinden of niet: de beëdiging van het volgende kabinet moet in het openbaar gebeuren. Met de televisiecamera’s erbij. De Tweede Kamer houdt daar aan vast en gaat er ook vanuit dat het voortaan zo gebeurt.
“Het is mooi als ministers, dienaren van het volk, ook ten overstaan van het volk de eed afleggen”, aldus het GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent. De Kamer reageert op de berichten dat koningin Beatrix het plan blokkeert om de beëdiging openbaar te maken. Zij wil er geen camera’s bij hebben. Dat heeft zij volgens RTL Nieuws aan premier Rutte laten weten.
De Rijksvoorlichtingsdienst wil die gang van zaken bevestigen noch ontkennen. (Volkskrant)

Anouk: Tros wil mij niet voor Songfestival – Zangeres Anouk had zich opgegeven voor het Eurovisie Songfestival, maar de TROS wil haar niet zomaar naar de liedjeswedstrijd sturen. Dat schrijft Anouk op haar Twitter- en Facebook-pagina’s. “Volgens mij heb ik hier een killer song klaarliggen, maar helaas de TROS maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van”, aldus Anouk. De TROS laat weten ‘blij verrast’ te zijn met de deelname van Anouk, schrijft Spits. “Ze is dan ook meer dan welkom tijdens de voorronde.” (RTL)

Niet minder gedownload na blokkade Pirate Bay – Het downloadverkeer bij KPN en UPC is niet afgenomen door het blokkeren van The Pirate Bay. Nederlanders zoeken waarschijnlijk andere manieren om content te downloaden. Dat laten de providers vandaag weten. (AD)

Kapitein Costa Concordia: ik liet me afleiden door een telefoontje – Het cruiseschip de Costa Concordia liep op de rotsen omdat de kapitein, Francesco Schettino, werd afgeleid door een telefoongesprek. Schettino gaf gisteren een televisie-interview waarin hij dat zei. (NRC)

Parasiet vernoemd naar Bob Marley – Bob Marley leeft nu ook onder water verder. Een bioloog heeft een nieuw ontdekt organisme de naam van het reggae-icoon gegeven. Maar erg vleiend is de vernoeming misschien niet: het gaat namelijk om een kleine waterparasiet met de naam ‘Gnathia Marleyi’. (AD)

Paus sleept Duits blad voor de rechter om satirische foto’s – Paus Benedictus XVI heeft het Duitse satirische blad Titanic voor de rechter gedaagd. Het tijdschrift drukt op de voor- en achterzijde van zijn laatste editie twee foto’s af van de paus die zichzelf zou hebben bevuild. De tekst bij de afbeeldingen: ‘Het lek is gevonden!’ (De Standaard)

Hond voedt baby chimpansee op – De hond van een verzorger in een Amerikaanse dierentuin heeft zich ontfermd over een chimpanseeweesje. De moeder van het diertje overleed in de dierentuin, waarop de verzorger het aapje mee naar huis nam, meldt de Huffington Post. Zijn hond had net jongen gekregen en nam de kleine chimpansee moeiteloos op in het gezin. (RTL)

Meer vrouwen dan mannen in Olympisch team VS – Voor het eerst sturen de Verenigde Staten meer vrouwelijke dan mannelijke sporters naar de Olympische Spelen. Het Amerikaanse olympisch comité (USOC) maakte dinsdagavond (plaatselijke tijd) bekend met een ploeg van 530 sporters naar Londen te gaan: 269 vrouwen en 261 mannen. (AD)

Pretparken België willen ook al ‘beter’ weerbericht – Een groep Belgische pretparken vindt dat weerberichten minder pessimistisch moeten worden. Ze willen het liever hebben over het halfvolle glas dan over het halflege glas. (Volkskrant)

20.000 Bijen vliegen weg uit Dierenpark Amersfoort – Ongeveer 20.000 bijen hebben vandaag op eigen houtje Dierenpark Amersfoort verlaten. De koningin van het bijenvolk besloot op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen en nam haar werksters mee. Het dierenpark heeft geen idee waar het bijenvolk heen is, zo werd vandaag bekendgemaakt. (Volkskrant)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)