Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer wil beter industriebeleid: 'Nooit meer herhaling MSD'

  •  
09-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
msd_300.jpg
De Kamer gaat hechter samenwerken met de industrie om massaontslagen als bij het voormalig farmaciebedrijf Organon te voorkomen
De Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel van de SP om de industriepolitiek aan te pakken. Volgende maand gaan beleidsmakers om te tafel zitten met bedrijven, economen en andere deskundigen om Nederlandse bedrijven in het vervolg beter te beschermen tegen de invloed van buitenlandse ondernemingen.
Ewout Irrgang (SP) deed afgelopen vrijdag het wetsvoorstel naar aanleiding van de massaontslagen bij MSD, het voormalige farmaciebedrijf Organon.
Ik ben blij met grote steun van de Tweede Kamer. Ook al zijn er ongetwijfeld verschillen van mening, een grote meerderheid van de Kamer maakt zich kennelijk zorgen”, laat hij weten op de website van zijn partij.
Vorige maand verloren 2175 mensen hun baan door een besluit van het Amerikaanse moederbedrijf van MSD. Irrgang wil dat Nederland sneller in de bres springt voor bedrijven die kopje onder dreigen te gaan door beslissingen van buitenaf. “Als in Frankrijk een bedrijf gesloten dreigt te worden, pakt Sarkozy de telefoon, en weet de sluiting te voorkomen. In Nederland moet eerst de SP aan Balkenende vragen de telefoon te pakken en is het bedrijf vanzelfsprekend niet onder de indruk.” De politiek moet zich actiever opstellen en ook moet de macht van aandeelhouders worden ingeperkt, vindt de SP’er.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.