Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer wil centen zien van oud-topman Vestia

  •  
08-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Minister Spies onderzoekt mogelijkheden om bonus van Erik Staal terug te vorderen
Erik Staal, oud-directeur van woningcorporatie Vestia, moet mogelijk het geld dat hij bij zijn vertrek mee kreeg terug betalen. Vestia kwam in de financiële problemen omdat het bedrijf onder leiding van Staal speculeerde met financiële producten. Desalniettemin kreeg Staal bij zijn vertrek 3,5 miljoen euro mee. Minister Spies (Binnenlandse Zaken) ziet mogelijkheden om dat geld terug te vorderen. Dat meldt NOS.
Spies verklaart tegenover NOS dat momenteel een zogenoemd forensisch onderzoek loopt naar Staal. Als de feiten die hierbij naar boven komen aanleidingen zijn om aangifte tegen Staal te doen, zal de minister ervoor zorgen dat dat ook gebeurt.
NOS schrijft verder:
Het onderzoek richt zich niet alleen op mogelijke strafbare feiten, maar kijkt ook naar civielrechtelijke aansprakelijkheden. Spies vindt dat het onderzoek snel klaar moet zijn. De minister vindt dat de oude Raad van Commissarissen Staal nooit zulke goede arbeidsvoorwaarden had mogen bieden.
cc-foto: Gerard Stolk

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.