Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer wil foute artsen op website publiceren

  •  
23-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-operatietafel_300.jpg
PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester: Patiënten hebben recht op deze informatie
PvdA en VVD willen dat er een website komt waar patiënten alle informatie kunnen lezen over ziekenhuizen en artsen. Op die manier kunnen ze zelf beoordelen waar ze zich laten behandelen en door wie. Zo krijgen ze bijvoorbeeld inzicht in of een arts ooit veroordeeld is en of er ernstige klachten tegen artsen zijn ingediend.
“Patiënten hebben recht op deze informatie”, vindt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester.
Via dit informatiepunt kan de patiënt op één plek de kwaliteit van het zorgaanbod vergelijken. Hierdoor kan men vooraf kiezen naar welke huisarts men gaat of welk ziekenhuis het beste is voor welke behandeling. Nu is dat door het woud van verschillende informatiebronnen vaak onduidelijk.”
De website zou eveneens inzicht moeten geven in ontwikkelingen en misstanden in de zorg. Er gaat volgens Bouwmeester nu veel geld verloren door verspilling, overbehandeling en te hoge declaraties.
Een nog op te richten kwaliteitsinstituut zou het beheer van de website op zich krijgen. Inmiddels wordt er op Europees niveau ook al gewerkt aan de registratie van artsen. Dat moet voorkomen dat artsen die ernstig over de schreef zijn gegaan in het buitenland niet meer achter de operatietafel komen te staan. Het Europees Parlement eist nog voor de zomer een zwarte lijst.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.