Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamercommissie komt Egypte niet in vanwege PVV'er

  •  
08-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
ANP-RaymonddeRoon_300.jpg
Kabinet Rutte plukt de zure vruchten van de gedoogconstructie met de PVV ... Rosenthal ontbiedt ambassadeur Egypte
De commissie van de Tweede Kamer heeft een werkbezoek aan Egypte afgeblazen omdat PVV-Kamerlid Raymond de Roon geen visum kreeg voor het land. De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken zou van vrijdag tot en met maandag een werkbezoek brengen aan Egypte, maar omdat één lid geen visum kreeg, is besloten helemaal niet te gaan.
Volgens De Roon is hij geweigerd vanwege uitspraken die hij heeft gedaan.
Egypte vindt het niet leuk dat ik de verdrijving sinds maart 2011 van 95.000 christenen uit dat land, heb betiteld als etnische zuivering”, aldus De Roon.
PVV-leider Geert Wilders heeft geïrriteerd gereageerd op de afwijzing en noemde het een ‘grove schande’.  “Het toont aan dat het nieuwe Egyptische regime net zo barbaars is als het vorige”, stelt hij.
Update 18.50:
Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) heeft de ambassadeur van Egypte inmiddels op het matje geroepen. Rosenthal eist uitleg waarom PVV-er De Roon niet welkom is.
Volkskrant: Egypte weigert PVV’er visum, werkbezoek Kamer afgezegd Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.