115

Kamerleden schrikken van 170 euro salariskorting

VVD-Kamerlid Neppérus wil opheldering ... PvdA-Kamerlid Groot ziet voordelen: Ik ben nu onderdeel van de meerderheid

De korting op hun salaris heeft bij veel Kamerleden toch tot commotie geleid. Sinds januari 2013 is hun salaris van 7300 euro per maand met 170 euro bruto omlaag gegaan.

Henk Bakker, directeur personeel en organisatie van de Tweede Kamer, stuurde alle Kamerleden vorige week een brief over de salariskorting. De daling heeft onder andere te maken met een verhoging van de pensioenpremie en een verhoging van de inhouding voor de zorgverzekeringswet.

VVD-Kamerlid Helma Neppérus is er nog niet helemaal gerust op:

Ik vind het een onduidelijk brief. Ik wil hier meer over weten, want het is toch best een bedrag dat wij minder krijgen.

PvdA’er Ed Groot ziet er echter wel het voordeel van in:

Het is nu wel makkelijker voor mij om brieven te beantwoorden van mensen die er door de kabinetsplannen op achteruit zijn gegaan. Ik kan nu zeggen dat ik één van hen ben.”

Update 14.22 uur

Helma Nepperus stuurde dinsdagmiddag nog een extra tweet uit op de bekrachtiger dat het haar om de brief gaat en niet op de korting an sich.

Kamerleden leveren in. Dat is prima, iedereen levert in. Dat vond ik en dat vind ik nog steeds.

AD: Onrust bij Kamerleden: bruto 170 euro minder (betaalde versie)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinie

Geef een reactie

Laatste reacties (115)