4

&…Kamerleden sufgeluld

Kamer slaapt uit omdat de PVV gisteravond te lang doorging ... Frans Nationaal Assemblee diverser dan ooit ... Meer miljonairs ondanks crisis ... & NS komt met CO2-vergelijker

Meer nieuws vandaag…

Kamerleden sliepen vanochtend een uurtje langer uit na het lange debat van gisteravond over het verhogen van de AOW- en pensioenleeftijd. Dat terwijl Kamervoorzitter Gerdi Verbeet had aangekondigd om woensdag en donderdag vroeg te willen beginnen. PVV-Kamerleden Leon de Jong en Ivo van den Besselaar waren gisteren uren aan het woord om het wetsvoorstel te dwarsbomen. Verbeet maande ze op te schieten, maar de Kamerleden gingen stug door met het voorlezen van passages uit het Historisch Nieuwsblad. Daarop verlieten veel Kamerleden de zaal. (NRC)

Het handels-embargo tussen de VS en Iran lijkt waterdicht. Apple heeft zelfs in het officiële beleid opgenomen dat het geen producten verkoopt aan Iraniërs. Een Iraanse vrouw die in het Amerikaanse Georgia iets wilde kopen in een lokale Apple-winkel kreeg haar waar niet mee naar huis. Volgens de Huffington Post maken meer Iraniërs melding van weigering van Apple-verkopers zodat het winkelpersoneel achter hun nationaliteit komt. (Huffington Post)

De PvdA maakt vandaag de conceptkandidatenlijst bekend. Kamerlid Jetta Klijnsma staat voorlopig op nummer twee. Kamerlid en financieel woordvoerder Ronald Plasterk op drie. Historicus Maarten van Rossem wordt lijstduwer. (NOS)

De economische crisis gaat voorbij aan miljonairs. Ondanks de crisis is het aantal miljonairs in 2011 gestegen met 0,8 procent. Dat blijkt uit het World Wealth Report van Capgemini en RBC Wealth. (De Redactie)

Het Franse parlement telt een record aantal vrouwen en leden met een andere etnische achtergrond. Vergeleken met het vorige Nationaal Assemblee is het parlement meer een afspiegeling van Frankrijk geworden, 27 procent van de leden is vrouw. Van het totaal hebben 9 een andere etnische achtergrond. (France24)

De nieuwe kandidaat-voorzitter van de FNV en De Nieuwe Vakbeweging in oprichting is Ton Heerts. Hij werkte jaren voor het CNV, de AFMP en de FNV. Tussen 2006 en 2010 was hij Kamerlid. Nu is Heerts directeur van het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg. (NOS)

Aziaten worden de grootste migrantengroep in de VS. Uit een nieuwe Amerikaanse studie blijkt dat de Aziaten de hispanics voorbij gaan. Door strengere maatregelen tegen illegale immigratie komen er steeds minder migranten uit Mexico. Ook door een vertragende arbeidsmarkt blijven de migranten uit Midden- en Latijns Amerika weg. Het aantal migranten uit Azië stijgt nog steeds lichtjes. (De Morgen)

Op de sportopleiding in Friesland kun je tegenwoordig kiezen voor Fierljeppen als keuzevak. Het CIOS denkt dat het ‘polstokverspringen’ een succes kan worden. (Volkskrant) 

Reizigers van de NS kunnen voortaan ook bekijken hoeveel CO2 er wordt uitgestoten bij hun geplande treinreis. De NS heeft in samenwerking met Milieu Centraal de CO2-vergelijker ontwikkeld. (Metro-nieuws)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)