Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamerleden willen strengere wapenwet

  •  
11-04-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
ANP-AlphenadRijn_300.jpg
Update: Schietvereniging voorkwam bloedbad in Twente … VVD: geen wapenvergunning voor psychiatrische patiënten
Het bloedbad dat Van der V. zaterdag aanrichtte in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn heeft de discussie over de wapenwet opgelaaid. Kamerleden willen eerst nog de feiten op een rijtje zetten en uit piëteit met de slachtoffers een debat voorlopig uitstellen, maar daarna wordt de wapenwet mogelijk strenger, meldt NRC.
Wie een wapenvergunning heeft mag zijn wapens en kogels thuis bewaren. SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen vraagt zich af of dat in het vervolg zo moet blijven. Ook vragen Kamerleden zich af hoe het komt dat iemand die psychisch niet stabiel is, toch een wapenvergunning kan krijgen. Van der V. zou in 2006 enkele dagen zijn opgenomen in een inrichting vanwege suïcidale neigingen.
VVD’er Ard van der Steur zei vanochtend in Spits dat mensen met een psychische stoornis geen wapenvergunning mogen krijgen. Later op de dag mocht hij geen uitlatingen meer doen ‘uit piëteit met de slachtoffers’, zei een VVD-woordvoerder. Begin februari pleitte Van der Steur nog voor het ‘onbureaucratiseren’ van de wapenwetgeving. Wapenbezitters zouden volgens hem via e-mail informatie over hun wapens mogen verstrekken. Nu komt de politie meerdere keren per jaar de wapens en de berging van de wapens controleren.
Update 12/04 07:45 : Een schietvereniging in Twente voorkwam vorig jaar mogelijk een bloedbad door vreemd gedrag van een aspirant-lid aan de politie te melden. Bij huiszoeking bleek de jongen op internet geïnteresseerd te zijn in slachtpartijen. Dat schrijft TC Tubantia.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.