Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamermeerderheid is tegen uitbreiding Kunduz

  •  
08-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trainingKunduz_300.jpg
Kamer debatteert woensdag over uitbreiding van de missie in Afghanistan
GroenLinks en de ChristenUnie zijn kritisch over de uitbreiding van de missie in Kunduz. Daarmee is een Kamermeerderheid tegen uitbreiding van de Kunduz-missie. Het kabinet stelde vorig week voor dat de Nederlandse militairen in Afghanistan ook leden van de grenspolitie, hoger geschaalde politieagenten en agenten van buiten de provincie Kunduz willen gaan trainen.
Voor de Kunduz-missie had het kabinet steun nodig van GroenLinks en de ChristenUnie omdat de PVV tegen was. Dat betekent dat zij ook hun steun nodig hebben voor de uitbreiding van de missie buiten Kunduz.
Vorig week werd duidelijk dat veel marechaussees niets te doen hebben in Kunduz omdat er niet genoeg politierekruten zijn en er nauwelijks behoefte is aan opleidingen voor basisagenten. Woensdag wordt er in de Kamer gedebatteerd over uitbreiding van de missie. NRC: Kamer tegen uitbreiding Kunduz-missie
cc-foto: Isaf Media Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.