Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamermeerderheid voor werkvergunning seizoenswerkers

  •  
22-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plukkers.jpg
VVD, CDA en vrijwel de hele oppositie vinden dat Kamp de regels voor Oost-Europese arbeidsmigranten niet midden in het seizoen mag veranderen
Het plan van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) om Bulgaren en Roemenen geen tijdelijke werkvergunning te geven is door een Kamermeerderheid afgewezen. Coalitiegenoten, maar ook vrijwel de hele oppositie vindt dat Kamp de regels niet midden in het seizoen mag wijzigen. De Kamer debatteert volgende week over de kwestie.
Kamp wil de verblijfsvergunning van Bulgaren intrekken die werkloos zijn geworden en in de bijstand zijn beland. Ook kondigde hij maatregelen aan om Oost-Europese arbeidsmigratie te beperken. Hij wil onder andere dat Oost-Europeanen verplicht worden tot het leren van de Nederlandse taal en dat ze pas na vijf jaar werken in Nederland toegang krijgen tot de bijstand. Deze laatste twee maatregelen zijn in strijd met Europese verdragen.
De land- en tuinbouworganisatie ZLTO spande afgelopen weekend een kort geding aan tegen minister. Zijn beleid zouden vooral kwekers in West-Brabant in acute problemen komen. Zij zetten ieder jaar een vaste groep van 2000 Roemenen in. De minister gelooft dat deze arbeiders ook in Nederland te vinden zijn.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.