Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamerverkiezingen op 9 juni

  •  
23-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_mx2.jpg.jpg
update 16:48 video van persconferentie … kabinet van CDA en ChristenUnie demissionair verder… titel blijft Balkenende IV
De bewindslieden van CDA en ChristenUnie gaan als demissionair kabinet verder regeren. Dat betekent dat ze alleen lopende zaken mogen afhandelen en geen controversiële besluiten mogen nemen. De verhoging van de AOW-leeftijd, de missie in Uruzgan en de Crisis en Herstelwet hangen nog.
Door redactie Joop
Koningin Beatrix heeft het ontslag van de PvdA-ministers aanvaard. Hun posten worden door de resterende ministers en staatssecretarissen overgenomen. Staatssecretaris Jan Kees de Jager wordt minister van financiën, staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga wordt minister van VROM, Ernst Hirsch Ballin gaat naast Justitie ook Binnenlandse Zaken doen, Rouvoet gaat naast Jeugd en Gezin nu ook Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) doen,  Van Middelkoop krijgt Wonen Wijken en Integratie (WWI) erbij en Maxime Verhagen neemt het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking van Bert Koenders over.
De Tweede Kamer gaat bepalen welke onderwerpen te controversieel zijn voor een besluit door dit demissionaire kabinet.
Lees hier meer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.