70

Kamervoorzitter ‘weigert’ Marine Le Pen te ontmoeten

Politiek leider Front National niet in de Kamer uitgenodigd door Anouchka van Miltenburg...Wilders noemt Kamervoorzitter Van Miltenburg 'kleinzielig en laf'

Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg weigert partijleider Marine Le Pen van het Franse Front National in de Tweede Kamer te begroeten.

Dat heeft Geert Wilders vrijdag via Twitter laten weten. De PVV-leider noemt de opstelling van Van Miltenburg ‘kleinzielig en laf’, maar volgens een woordvoerder van Van Miltenburg is er niets bijzonders aan de hand en is dit gewoon de reguliere gang van zaken:

De voorzitter verwelkomt alleen gasten die door de Kamer zijn uitgenodigd. Dat is altijd zo geweest. Le Pen is geen gast van de Kamer, maar van Wilders. Gasten van individuele Kamerleden worden niet door de voorzitter verwelkomd,” aldus de woordvoerder.


Volgende week komt Marine Le Pen naar Nederland op uitnodiging van de PVV-leider. Wilders is op zoek naar politici met wie hij een politiek blok kan vormen in het Europees Parlement om zo een sterkere stem tegen de EU te vormen. Op Twitter noemt Wilders de opstelling van Van Miltenburg ‘kleinzielig en laf’.
Komende woensdag geven Wilders en Le Pen samen een persconferentie. Over haar komst en hun plannen zei Wilders onlangs in het programma Nieuwsuur:

Partijen als Front National en de PVV kunnen de eurofiele elite bij de Europese verkiezingen wat toontjes lager laten zingen.

Geef een reactie

Laatste reacties (70)