Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamp: 'Korten op AOW bij inwonend kind'

  •  
14-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Alleenstaande AOW'ers met een volwassen inwonend kind krijgen in de toekomst minder AOW
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil alleenstaande AOW’ers met een inwonend kind voortaan korten op hun uitkering. In plaats van 70 procent van het minimumloon krijgen zij als het aan Kamp ligt voortaan nog maar vijftig procent. Voorheen werd er een uitzondering gemaakt bij inwonende bloedverwanten in de eerste graad.
Gepensioneerden die samenwonen krijgen nu nog ieder vijftig procent van het minimumloon. Alleenstaanden krijgen zeventig procent. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken wil de laatste groep, waarbij een kind dat ouder is dan achttien jaar inwoont, voortaan korten. Ook zij krijgen als het aan de minister ligt nog maar vijftig procent.
Eerder maakte de minister al bekend dat hij werklozen met een inwonend kind wil korten op hun bijstandsuitkering. Volgens de gedachtengang van Kamp kan het werkende kind het tekort opvangen, of wordt de werkloze gedwongen te gaan werken.
In het geval van de korting op de AOW lijkt het kind de dupe te worden van het beleid van de minister, aangezien werken voor een gepensioneerde vaak geen optie is.
cc-foto: Mark Ponte

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.