Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamp neemt AOW'ers in buitenland extraatje af

  •  
19-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_gepensioneerden_Smith2K000_300_03.JPG
Alleen gepensioneerden in Nederland worden voortaan gecompenseerd voor koopkrachtverlies als gevolg van nieuw belastingregels
280 duizend 65-plussers die in het buitenland wonen lopen een extraatje van 400 euro per jaar mis. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) wil alleen de 2,5 miljoen gepensioneerden in Nederland compenseren voor de koopkracht die zij verliezen door belastingmaatregelen. Dat meldt NRC Handelsblad. De Eerste Kamer stemde vandaag in met het wetsvoorstel dat dit regelt.
NRC schrijft dat 65-plussers die in het buitenland wonen, maar in Nederland over negentig procent of meer van hun inkomen belasting betalen, de tegemoetkoming wel krijgen. Dat zijn ongeveer vijftienduizend mensen.
Het wetsvoorstel was ingediend door het kabinet-Balkende IV en vervangt de huidige AOW-tegemoetkoming. De bezuiniging levert dit jaar ongeveer zestig miljoen euro op. Dat loopt op van 109 miljoen in 2012 naar 119 miljoen in 2015, aldus minister Kamp.
Foto-cc: Smith2k000

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.