Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamp neemt het voor Uber op en wil nieuwe wetgeving

  •  
22-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kamp300_08.jpg
Minister wil initiatieven als Uber en Airbnb een kans bieden
Minister Kamp van Economische Zaken juicht nieuwe innovatieve vormen van dienstverlening zoals Uber en de online hoteldienst Airbnb toe. Dat zei hij in het programma Buitenhof zondagmiddag. Taxichauffeurs zijn boos op concurrent Uber omdat de dienst volgens hen de markt verstoort doordat het ‘illegaal opereert’.
Henk Kamp:
De consument profiteert van een groter aanbod en hogere kwaliteit.
De minister van Economische Zaken wees op het onderscheid tussen Uber-taxi’s die werken zonder taxicentrale, en de verboden dienst Uberpop waarbij particulieren met hun eigen auto klanten een taxirit aanbieden.
Over taxichauffeurs die bezwaar maken tegen Uber zei Kamp:
Laten ze er maar voor zorgen dat ze diensten leveren die door de mensen gewaardeerd worden.
De taxichauffeurs moeten de nieuwe ontwikkelingen in de taxibranche juist als kans beschouwen, en daarvoor wil minister Kamp met nieuwe wetgeving komen. Innoverende ondernemers moeten volgens hem meer ruimte en vrijheid krijgen in plaats van de bestaande situatie te beschermen. Over wat dit betekent voor de werkgelegenheid onder taxichauffeurs deed Kamp geen uitspraken.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.